Allereerst zal ik mezelf even voorstellen. Ik ben Robin de Wilde en ben vorig jaar afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Al een aantal jaar ben ik gepassioneerd en bevlogen bezig met de schilderkunst.

Na het schilderen van de realiteit, ben ik in mijn huidige werk vrijer aan het schilderen.

Aan de ene kant heeft elke werkje zijn eigen onderwerp en inhoud. Maar ik vind het ook altijd een meerwaarde geven als je op bepaalde momenten inspeelt op de verf zelf.

Als iemand mij een portret opdracht geeft ben ik me altijd heel erg bewust van het bijzondere ervan.

Je laat niet zomaar een portret van iemand schilderen.

Het geeft me dan ook altijd veel plezier en voldoening als mensen tevreden met het schilderij naar huis gaan.

Als je je geïnspireerd voelt door mijn portretten en zelf een opdracht wilt plaatsen, mail me dan gerust voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave.

Het schilderen van het portret gebeurt aan de hand van een foto. Deze werkwijze voorkomt het langdurig poseren en er kan veel rompslomp met afspraken worden vermeden. De ervaring leert dat hiermee zeer bevredigende resultaten worden bereikt. Bovendien kan er sneller gewerkt worden, waardoor de kosten van een portret betrekkelijk laag blijven.

Hoewel een persoonlijke kennismaking tussen de kunstenaar en zijn model de voorkeur heeft, kunnen er omstandigheden zijn waardoor dit niet mogelijk is. In dat geval is het belangrijk een foto op te sturen met een goede weergave van het model en daar altijd een karakter omschrijving bij te voegen. Foto's die een aanvullend beeld van het model en diens karakter weergeven zijn vanzelfsprekend ook zeer bruikbaar.

Portraits

Portrait

Zwerver ‘Gouda’